قله کلیمانجارو
شرح
معرفی قله کلیمانجارو
صعود به قله کلیمانجارو یکی از اهداف گردشگرانی است که قدم به خاک آفریقا میگذارند. این کوه با ارتفاع5896 متر در مرز کشورهای تانزانیا و کنیا قرار دارد. بسیاری از بومیان آن را با نام بام تانزانیا میشناسند. پس از پیمایش مسیری به نسبت طولانی و صعود به قله میتوانید جهان را در ابعادی کوچکتر از حد تصور درست زیر پاهای خود احساس کنید. برای رسیدن به قلههای این آتش فشان خاموش آفریقا راههای زیادی وجود دارد.
مسیر های صعود به قله کلیمانجارو
از جمله آنها میتوان به مسیر Marangu، مسیر Lemosho، مسیر Rongai، مسیر Shira، مسیر Umbwe و مسیر Machame اشاره کرد. گردشگرانی که به قصد کوهنوردی با تور کلیمانجارو به قصد صعود به کلیمانجارو همسفر میشوند، همیشه به دنبال راحتترین راه برای صعود به قله کلیمانجارو هستند.
به همین دلیل مسیر مارانگو Marangu را انتخاب میکنند که در بین توریستها و بومیان تانزانیا به نام مسیر کوکاکولا معروف است؛ زیرا قدم گذاشتن در این مسیر سبب میشود که کوهنوردان به راحتی نوشیدن یک قوطی کوکاکولا به قله صعود کنند و به آرزوی دیرینه خود برای صعود به کلیمانجارو دست پیدا کنند.
صعود به قله کلیمانجارو از مسیر مارانگو
برای صعود به قله کلیمانجارو از مسیر مارانگو بازه زمانی 5 روز نیاز خواهد بود. در این بازه زمانی کوهنوردان گاه با کمک مدیر تور پیمایش مسیرها را انجام میدهند. آنها گاه درون کلبههای چوبی موجود در مسیر به استراحت می پردازند. مسیر دروازه مارانگو تا پناهگاه ماندارا که در حدود 8 کیلومتر می باشد. برای پیمایش آن زمانی بین 4 تا 5 ساعت نیاز است، که نقطه آغاز صعود به کلیمانجارو میباشد. پس از آن گردشگران باید مسیر بین ماندارا و هورومبو را که حدود 12 کیلومتر است در 5 تا 7 ساعت طی کنند.
مسیر بعدی بعد از هورومبو، پناهگاه کیبو خواهد بود که در حدود 9.5 کیلومتر است و برای پیمایش آن در حدود 5 تا 7 ساعت زمان نیاز خواهد بود. در آغاز مسیر و در راه ماندارا گردشگران وارد جنگلهای بکر میشوند که درختهایی که درون آنها وجود دارند با خزه پوشش دارند. در بین مسیر نجوای دلنشین آبشار درون جنگل از فاصلهای دور به گوش میرسد.
پس از آن در ادامه مسیر صعود به قله کلیمانجارو و در میانه راه کوهنوردان پوششهای گیاهی خاص این منطقه را که بر روی کوه رشد کردهاند میبینند که نشان دهنده رطوبت بالای این ناحیه است. با ادامه مسیر حجم پوششهای گیاهی کاهش پیدا میکند. اما هوای تمیز و تازهای که در این منطقه وجود دارد این امکان را برای توریستها فراهم میکند که تا حد امکان اکسیژن تازه تنفس کنند. اگر برای سفر با تور کلیمانجارو برنامهریزی میکنید به هیچ عنوان نگران چگونگی حمل بارهای خود و تهیه غذای روزانه نباشید.
باربر ها
زیرا باربرهایی در این مسیر وجود دارند که بارهای کوهنوردان را حمل میکنند و بومیهای منطقه کلیه خدمات آشپزی را برای تامین غذای مورد نیاز گردشگران ارائه میدهند. فراموش نکنید که فتح کلیمانجارو به راحتی سخن گفتن آن نیست. به همین دلیل به کوهنوردان اعلام میشود که به اندازه کافی در طول پیمایش آب بنوشند و از خوردن وعدههای غذایی سنگین پرهیز کنند. اگر در طول مسیر گردشگران متوجه شوند که به دلیل خستگی بیش از حد یا بیماری قادر به ادامه پیمایش نیستند، باید این موضوع را با مدیر تور در میان بگذارند. و در صورت بیماری در کلبههای چوبی بین راه اقامت خواند داشت.
بهترین زمان صعود به کلیمانجارو
ژانویه، فوریه و نیمه اول ماه مارس را میتوان به عنوان گرمترین فصلهای سال برای صعود به قله کلیمانجارو در نظر گرفت. در این ماههای سال آسمان هنگام صبح و عصر شفاف و نیلگون است. در برخی از مواقع ممکن است بارندگی در منطقه وجود داشته باشد. ژوئن، جولای و آگوست ماههایی هستند که فصل پر بارش در تانزانیا فرا میرسد. در این ماههای سال هوا در طول روز گرم بوده و هنگام شب بسیار سرد میشود. به همین دلیل بسیاری از کوهنوردان انتخاب این فصلها را برای صعود به قله کلیمانجارو مناسب نمیدانند.
فصل صعود
از اواخر آگوست تا اواخر سپتامبر سفر گردشگران به تانزانیا به اوج میرسد. به همین دلیل افرادی که میخواهند در آرامش کامل از طبیعت منطقه بازدید به عمل بیاورند و به کلیمانجارو صعود کنند، زمان دیگری را به جز این ماههای سال انتخاب میکنند. ماه آوریل و ماه می بارندگی در این منطقه شدت پیدا میکند و کوهنوردی با دشواریهای بسیاری همراه خواهد بود. در ماههای نوامبر و دسامبر بارندگی به صورت پراکندگی در منطقه وجود دارد. اما طراوت و شادابی طبیعت این ماهها را به بهترین زمان برای صعود به قله کلیمانجارو تبدیل کرده است. در تور کلیمانجارو با پارسوآ همراه باشید.
برای اطلاعات بیشتر تورهای تانزانیا را مطالعه بفرمایید.