قشم
شرح
-
جغرافیای قشم
جزیره قشم بزرگ ترین جزیره ایران است که در آب های خلیج همیشه فارس و تنگه هرمز واقع شده است. این جزیره یکی از جاذبه های گردشگری استان هرمز گان است و هر ساله ایران گردان و جهان گردان بسیاری سفر به قشم را در برنامه خود قرار میدهند. جزیرهی قشم از شمال شرقی به جزیرهٔ هرمز، از شرق به جزیره لارک، از جنوب به جزیره هنگام و از جنوب غربی به جزایر تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی و از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمیر و قسمتی از شهرستان بندرلنگه، محدود میشود. جالب است بدانید جزیرهی قشم با ۱۴۹۱ کیلومتر مربع مساحت، 2.5 برابر بزرگتر از بحرین است و این مقایسهی جالب نشانگر عظمت این جزیره و کشور ایران است. جمعیت قشم بر اساس آخرین سر شماری در سال 1395، نفر برآورد شده است.۱۴۸٬۹۹۳
در نزدیکی قشم جزایر کوچکی قرار دارند که از جمله معروفترین آنها میتوان به جزیره هنگام، هرمز و لارک اشاره کرد. جالب است بدانید این جزایر کوچک از جاذبههای سفر به قشم بهحساب میآیند و بسیاری از مسافران حتماً به آنها نیز سر میزند. برای مثال دلفینهای جزیرهی هنگام از دیدنیترین جاذبههای طبیعی خلیجفارس بهحساب میآیند و پیشنهاد میکنیم در سفر به قشم بههیچعنوان سر زدن به آنها را از دست ندهید. در نهایت به یاد داشته باشید قشم در تابستانها بهشدت گرم و مرطوب است بهترین زمان برای سفر به قشم پاییز و زمستان است که هوا نسبتاً معتدل است و احتمال دیدن دلفینها در جزیرهی هنگام بسیار زیاد است.
-
تاریخچه قشم
جزیرهی قشم تا پیش از سدهی دهم هجری بانامهایی مثل کاوان يا بنىکاوان و لافت خوانده میشد تا اینکه باروی کار آمدن صفویها نام قشم یا کشم به آن اطلاق شد. این جزیره در گذشته محل رفتوآمد زندگی بعضی از نیروهای خارجی بوده که ازجملهی آنها میتوان به انگلیسیها، پرتغالیها و... اشاره کرد؛ بنابراین با توجه به مطالب گفتهشده ردپای فرهنگ آنها را میتوان در بسیاری از قسمتهای قشم دید. برای مثال در زبان قشمی میتوان واژههای عربی، هندی و انگلیسی را نیز شنید. از جمله آثار بهجای مانده از قوای خارجی در این جزیره میتوان به قلعهی پرتقالیها اشاره کرد که پیشنهاد میکنیم در سفر به قشم حتماً سری هم به آن بزنید.
-
فرهنگ مردم بومی قشم
فرهنگ بومی قشم در نوع خود بسیار منحصربهفرد است و یکی از دلایل بسیاری از گردشگران از سفر به قشم همین فرهنگ جالب است. دین اکثریت قشمیها اسلام و مذهب آنها تسنن و شاخهی شافعی است؛ بنابراین مردم این جزیره به قوانین اسلامی کاملاً مقید هستند و فرزندان خود را از سنین خردسالی با این قوانین آشنا میکنند. زبان مردم قشم فارسی است ولی گویش آنها کاملاً منحصربهفرد است. بهصورت کلی میتوان گفت زبان محلی قشمی، آمیختهای از زبانهای عربی، فارسی، بندری، هندی و انگلیسی است.
- جاذبه های گردشگری در سفر به قشم
در ادامه به جاذبههای گردشگری قشم بهعنوان یکی از منحصربهفردترین جزیرههای ایران میپردازیم، جالب است بدانید، این جزیره بهعنوان تنها ژئوپارک ایران ثبت جهانی شده است. به این معنا که دگرگونیهای زمینشناسی منحصربهفردی در این منطقه وجود دارد که مشابه آنها را در کمتری کشور دیگری میتوان دید.
جزایر ناز
ناز دو جزیرهی کوچک در 22 کیلومتری قشم است که از جاذبههای اصلی این منطقه بهحساب میآید و گردشگران بسیاری در سفر به قشم، حتماً سری هم به آن میزنند. این دو جزیرهی زیبا در هنگام جزرومد با قشم ساحل مشترک تشکیل میدهند. همچنین شما میتوانید در طول روز خود را با پای پیاده یا با اتومبیل به این جزیره برسانید.
دره ستارگان
دره ستارگان ازجمله معروفترین جاذبهها در سفر به قشم است و حتی اگر به این منطقه سفر نکرده باشید، بهاحتمال زیاد نام آن را شنیدهاید. درهی ستارگان تقریباً در مرکز قشم واقعشده است و در منطقهی برکه خلف قرار دارد. بومیان معتقدند اشکال ماورایی به وجود آمده، ناشی از سقوط یک ستاره در این منطقه است، اما مطالعات زمینشناسی نشان میدهد این اشکال در اثر فرسایش آبی و باد به وجود آمدهاند.
جزیره هنگام
جزیره هنگام یکی از جزایر کوچک نزدیک به قشم است که از دیدنیهای شهرستان قشم بهحساب میآید. از جمله جاذبههای جزیرهی هنگام به نظاره نشستن بازیگوشی دلفینها در آبهای خلیجفارس است. همچنین جزیرهی هنگام بازار محلی دارد که در آن میتوانید از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را پیدا کنید. بنابراین توصیه میکنیم در سفر به قشم، حتماً سری به هنگام زیبا بزنید.