دهلی
شرح
شهر دهلی
دهلی به عنوان پایتخت هند دارای تاریخ و فرهنگی غنی و کهن است. این شهر مملو از مساجد، قلعهها و بناهای تاریخی برجای مانده از دوران حکومت مغولها است که زمانی این شهر را در تصرف خود داشتند. تضاد بین دهلی قدیم که شلوغ و درهمبرهم است و دهلی نو که شهری مدرن و منظم است بسیار میتواند جالب باشد. در ادامه با برخی از جاذبه های دهلی و سایر مشخصات آن بیشتر آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
اطلاعات کلی
دهلی با بیش از 30 میلیون نفر جمعیت بزرگترین شهر هند است و در شمال این کشور واقع شده. قدمت این شهر به بیش از 5 هزار سال پیش میرسد و میتوان آن را جزو قدیمیترین سکونتگاههای بشر دانست. این شهر در طول تاریخ بارها مورد هجوم بیگانگان قرار گرفته و ویران شده و دوباره ساخته شده. هجوم نادرشاه افشار به این شهر یکی از نقاط تلاقی تاریخ ایران و هند است. حدود 82 درصد جمعیت دهلی هندو و 13 درصد مسلمان هستند. دهلی دارای تابستانهایی داغ و مرطوب و زمستانهایی خنک و خشک است. دمای هوا معمولاً در تابستان بالای 40 درجه است.
جاذبه های دهلی
-
معبد نیلوفر آبی
این معبد به دلیل شباهتی که به گل نیلوفر آبی دارد به این نام خوانده میشود. این بنای فوقالعاده زیبا در سال 1986 ساخته شده و یک نوع معبد مدرن است که درهای آن به روی همه مذاهب باز است. زیبایی این بنا در شب دوچندان میشود. گلبرگهای این نیلوفر از جنس بتن هستند که با سنگ مرمر پوشانده شدهاند.
-
دروازه هند
این بنا که به شکل یک طاق بلند ساخته شده در واقع یادبود سربازان هندی ارتش بریتانیا است که در طول جنگ جهانی اول جان خود را از دست دادهاند. نورپردازی این دروازه در شب بینظیر و تماشایی است.
-
قُطُب منار
قطب منار منارهای آجری است که به عنوان بلندترین مناره آجری در جهان از آن یاد میشود. معماری این سازه ترکیبی است از سبک اسلامی و هندو. این مناره از پنج بخش مجزا تشکیل شده و روی آن آیاتی از قرآن حکاکی شده است.
-
آکشاردام
این بنا نسبت به سایر جاذبه های دهلی نوینتر است. این معبد عظیم در سال 2005 توسط بنیاد BAPS ساخته و برای بازدید عموم گشوده شد. این معبد به طور ویژه برای نمایش فرهنگ هند ساخته شده. استفاده از دوربین و گوشی موبایل درون این معبد ممنوع است.
-
قلعه سرخ
قلعه سرخ از مشهورترین جاذبه های دهلی و یادگار دوران حکومت مغولها در هند است که در نزد مردم این کشور به عنوان نمادی از تلاش برای آزادی نیز شناخته میشود. این قلعه در سال 1638 به دستور شاه جهان پادشاه گورکانی و با هدف انتقال پایتخت از آگرا به دهلی ساخته شد.
-
آرامگاه همایون
این آرامگاه الهامبخش ساخت تاجمحل بوده و به همین دلیل است که این دو بنا به یکدیگر شباهت دارند. این مقبره محل دفن همایون، دومین پادشاه گورکانی است. این آرامگاه نخستین بنا به سبک اسلامی بود که در هند ساخته میشد. در کنار این مقبره باغهای سرسبزی هم ساخته شده که زیبایی این مجموعه را دوچندان کرده.
شهر دهلی پایتخت شگفتی های هند می باشد، این شهر به همراه آگرا و جیپور مثلث طلایی هند را تشکیل می دهند. برای سفر به این مثلث طلایی با پارسوآ همراه شوید.